Bu Blogda Ara

19 Nisan 2019 Cuma

21.yüzyılda hayattaki kaostan kaçınmak neredeyse imkansız hale gelmiştir. İnce çizgiler, bilmediğini bilmek ve bildiğini sanmak arası… “Yaşam fırtınanın geçmesini beklemek değil yağmurda dans etmeyi öğrenmektir” bilindik cümledir. Yağmurda dans edilebilir, ya fırtınada? Üstelik fırtına en beklenmedik anda çıktığında? Bilme ve kontrol etme arzumuz, ilerlemenin ateşini yakıyor, ancak bizden bir uyanıklık istiyor; insanın güven ihtiyacıyla bildiğine tutunduğu, inanç ve gerçek bilgi arasındaki sınırların kaybolduğu, fanatizme, bilgi körlüğüne kaydığımız zamanlar… kaos’la ilişkimiz üzerine yeniden düşünmeye değer.

21.yüzyılda hayattaki kaostan kaçınmak neredeyse imkansız hale gelmiştir.
https://bredaholland.blogspot.com/…/anlamak-anlamamak-anlam…
İnce çizgiler, bilmediğini bilmek ve bildiğini sanmak arası…
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=633954153722656&set=pob.100013242319421&type=3&theater
“Yaşam fırtınanın geçmesini beklemek değil yağmurda dans etmeyi öğrenmektir” bilindik cümledir. Yağmurda dans edilebilir, ya fırtınada? Üstelik fırtına en beklenmedik anda çıktığında?
https://bredaholland.blogspot.com/…/zaman-degismelizaman-bu…
Bilme ve kontrol etme arzumuz, ilerlemenin ateşini yakıyor, ancak bizden bir uyanıklık istiyor; insanın güven ihtiyacıyla bildiğine tutunduğu, inanç ve gerçek bilgi arasındaki sınırların kaybolduğu, fanatizme, bilgi körlüğüne kaydığımız zamanlar…
https://bredaholland.blogspot.com/…/matematik-neden-cekicid…
kaos’la ilişkimiz üzerine yeniden düşünmeye değer.
MATEMATİKSEL.ORG
Kaos, sürprizlerin, doğrusal olmayan (nonlinear) ve tahmin edilemeyenlerin bilimidir. Bize, beklenmeyeni beklemeyi öğretir. Geleneksel bilimler daha çok yer çekimi, elektrik veya kimyasal reaksiyonlarla ilgilenirken, Kaos Teorisi, türbülans, hava durumu, borsa hareketleri, beyin fonksiyonlar...
Yorumlar
21.yüzyılda hayattaki kaostan kaçınmak neredeyse... - Hüseyin Uzun Şaşmaz:

3 yorum:

  1. Matematiğin gelişim sürecine baktığımızda bunalımlı zamanları olmuştur. Ancak her bunalım bitiminde yeni bir başlangıç evresine sebep olmuştur.
    Dünya tarihinde daha önce 5 adet kitlesel yok oluş meydana geldi ve muhtemel 6. sı da belki hemen değil ama olacak. Geçmişimizin bize öğrettiği bir şey varsa o da rahatlıkla yaşayabildiğimiz evrenin bu ufacık alanında zamanımızın kısıtlı olduğudur.

    Not. Değişik biçimlerde dile getirilen Zeno paradokslarının ortak özelliği şöyle bir varsayıma dayanmaktadır: Sonlu bir sürede sonsuza giden sayıda devinime olanak yoktur.(Yani sınırlı olan sınırsızı kapsamaz KAİDESİ)
    KAİDELERİN KONUŞTUKLARINDAN ....DÜNYA'YA KÖKLÜ ÇÖZÜM...
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=645697429214995&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  2. Hayatta ciddi bir eser bırakmak isteyenler, iman edip, dinini hayata taşıyanlardır. İman hayatın en büyük kuvvetidir. Bunun en önemli örneği Resulullah (as) efendimizdir. Dünyada en büyük inkılapları gerçekleştirenler iman ehli olanlardır.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=676178476166890&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  3. Önümüzü açacak öncü kuşaklar olmadan aslâ! Öncü,Alim,Aydın, Çağından Mesuldür İnsan arzı imarla mükelleftir.
    https://twitter.com/huseyinsasmaz/status/1193101074099527681

    YanıtlaSil