Bu Blogda Ara

22 Haziran 2018 Cuma

Huzursuz insanın huzursuzluğu inanmadığındandır....

Ä°lgili resim
Huzursuz insanın huzursuzluğu inanmadığındandır. Bilimsel düşünce inanmamayı getirmez. Aksine bilimsel düşünüş,inancı güçlendirir. Tüm insan ilişkilerine bakıp ölümü sorgulayan her insan Allah'ı bulacaktır. Kur'anı okuyup gerçek inanca ulaşan bir insan güveni ve huzuru da bulur. Bu güven içindeki huzursuzluğu da giderir. Bu inanmayana biraz uzak gelir ve inananı anlamakta zorluk çeker. Ama neden yaşadığını ,nereden gelip nereye gideceğini , insanları ve hayatı inanan insan da sorgulamakta ve sorguladığı zaman cevapları Kur'an da bulmaktadır. Körü körüne inanma zaten tam bir iman da değildir. İmanın kalbe yerleşmesi, sorgulayıp o bilinçle iman gerçek inançtır.
***
2018.AKLİ DELİL .Allah'ın ilmi yönden ispatı.(insan ancak algılayabildiği alanı sorgulayabilir)
https://bredaholland.blogspot.com/2018/04/tevhit2018.html
İnanmadığı halde müslümanım diyen o kadar insan var ki.İnancın ne olduğunun farkında değil. Sadece şekil değil ki inanç. İnanç bir öz.
http://namenstr8bredahollanda.blogspot.com/…/ben-musluman-m…
insana esas ağır yük yükleyen sorumluluğuna sahip çıkmamak ve sınırlarını doğru belirlememektir.
https://bredaholland.blogspot.com/…/neye-hala-anlamyorsunuz…
Çözüm.
Gidişatı doğru okuyup tedbirler almamız; mükellefiyetlerimiz bakımından büyük önem arz etmektedir."
http://namenstr8bredaholland.blogspot.com/…/kaidelerin-konu…
http://www.dogancuceloglu.net/…/sorgulayan-ve-inanan-insan…/



Meczubane rumuzlu okurumuzdan gelen mesajla ilgili haftanın yazısına yönelik yorumlarınızı soran sorumuzun yanıtlarını yayınlıyoruz.
DOGANCUCELOGLU.NET
Yorumlar
Hüseyin Uzun Şaşmaz Sorgulayan insanın daha yalnız ve huzursuz olduğu gerçek, bazen pes edip "düşünme, katıl sürüye, yaşa gitsin" diyorum kendime ama başaramıyorum; o "huzursuz" yanınız huzur bulmuyor kalabalıklarda.
Yönet


Yanıtla11s
Hüseyin Uzun Şaşmaz sorgulamadan direkt inanmak, yani bence çiğnemeden yutmak, sadece hazımsızlık getirir huzur değil...
http://www.dogancuceloglu.net/.../sorgulayan-ve-inanan.../
Yönet
Hüseyin Uzun Şaşmaz Gördüm ki, nakil yolu ile anlaşılan, yani Peygamberlerin söyledikleri şeyleri, akıl ile araştırmaya uğraşmak, düz yolda, güç giden, yüklü bir arabayı, yokuşa çıkarmak için zorlamaya benziyor. Yokuşa doğru at, kamçılanırsa, çabalaya çabalaya, ya yıkılıp canı çıkar, yahut, alışmış olduğu düz yola kavuşmak için sağa sola ve geriye kıvrılarak arabayı yıkar ve eşyalar harap olur. Akıl da, yürüyemediği, anlayamadığı ahret bilgilerini çözmeye zorlanırsa, ya yıkılıp insan aklını kaçırır veya bunları alışmış olduğu, dünya işlerine benzetmeye kalkışarak, yanılır, aldanır ve herkesi aldatır. Akıl, his kuvveti ile anlaşılabilen veya hissedilenlere benzeyen ve onlara bağlılıkları bulunan şeyleri birbirleri ile ölçerek, iyilerini kötülerinden ayırmaya yarayan bir ölçüdür.
***
Delil ise ya akli olur, ya da nakli olur. Delilin akli veya nakli olup olmadığını, kendisine iman edilmesi için hakkında kendisi ile delil getirilen konunun vakıası belirlemektedir. Eğer konu, duyu organları ile idrak edilerek hissedilen bir vakıa ise onun delili kesinlikle nakli değil, aklidir. Duyu organları ile idrak edilemeyen bir konunun delili ise naklidir. Nakli delilin bizzat kendisini duyu organları hissediyorsa, yani delil özelliğini kazanmasını hissin algılama alanında bulunmasından alıyorsa, varlığı akli delile dayalı ve iman etmeye elverişli nakli bir delil sayılması gerekir.
http://islamdevleti.info/.../Islam_Sahsiyeti_Cilt_1/05.htm
Yönet

İSLAMDEVLETİ.İNFO
Hüseyin Uzun Şaşmaz Ben yanlıyım. İnanan insan kısmındayım. Ancak hem sorgularım hem inanırım diyorum. sadece yaratanı sorgulayamam.
***
insan ançak algılayabildiği alanı sorgulayabilir
Yönet


Yanıtla9s
Hüseyin Uzun Şaşmaz İnsanı diğer yaratıklardan ayıran en önemli değerdir düşünmek! 
https://www.dailymotion.com/video/x5c30sp
Yönet
Hüseyin Uzun Şaşmaz RUH*
Eşyadaki özellik*
İnsanda eşya olduğuna göre,insandaki haller ve bu hallere şekil sima veremezsin ancak tezahürlerinden anlarsın

http://meerstr11.blogspot.com/.../insandaki...
Yönet
Huzursuz insanın huzursuzluğu inanmadığındandır.... - Hüseyin Uzun Şaşmaz: Huzursuz insanın huzursuzluğu inanmadığındandır. Bilimsel düşünce inanmamayı getirmez. Aksine bilimsel düşünüş,inancı güçlendirir. Tüm insan ilişkilerine bakıp ölümü sorgulayan her insan Allah'ı bulacaktır. Kur'anı okuyup gerçek inanca ulaşan bir insan güveni ve huzuru da bulur. Bu güven içindeki huzursuzluğu da giderir. Bu inanmayana biraz uzak gelir ve inananı anlamakta zorluk çeker. Ama neden yaşadığını ,nereden gelip nereye gideceğini , insanları ve hayatı inanan insan da sorgulamakta ve sorguladığı zaman cevapları Kur'an da bulmaktadır. Körü körüne inanma zaten tam bir iman da değildir. İmanın kalbe yerleşmesi, sorgulayıp o bilinçle iman gerçek inançtır.
***
2018.AKLİ DELİL .Allah'ın ilmi yönden ispatı.(insan ancak algılayabildiği alanı sorgulayabilir)
https://bredaholland.blogspot.com/2018/04/tevhit2018.html
İnanmadığı halde müslümanım diyen o kadar insan var ki.İnancın ne olduğunun farkında değil. Sadece şekil değil ki inanç. İnanç bir öz.
http://namenstr8bredahollanda.blogspot.com/…/ben-musluman-m…
insana esas ağır yük yükleyen sorumluluğuna sahip çıkmamak ve sınırlarını doğru belirlememektir.
https://bredaholland.blogspot.com/…/neye-hala-anlamyorsunuz…
Çözüm.
Gidişatı doğr

4 yorum:

  1. Allah yarattığı her şeyin matamatiğini yapmış. sende yapmak zorundasın.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=772287923222611&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  2. Toplumu iyi okumak lâzım
    “Nefsimi kudret elinde tutan Zat’a kasem olsun, ya ma’rufu emreder ve münkerden de yasaklarsınız veya Allah’ın katından umumî bir belâ göndermesi yakındır. O zaman yalvar yakar olursunuz da duanız kabul edilmez.”
    Çağın sorunlarını doğru okuyacak alim ve önderler çıkaramıyoruz.
    İddia eden iddiasını ispatlıyamıyorken bu insanla ne dağ devrilir ne dünya feth edilir...!
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=786301385154598&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  3. Akıl ve Ruh Sağlığı Hastalıkları da aşağıdaki konularda bilinçsiz olmamızdan kaynaklanmaktadır:
    https://bredaholland.blogspot.com/2017/06/doya-doya-yasamak-ddy-ilim-sorgusuna.html

    YanıtlaSil
  4. Dava adamı (Peygamberlik müessesesini yüklenenler) olduklarını ileri sürenler. Dinleyin anlayın ki yolunuza devam edesiniz.
    Mesele sistem meselesidir.
    Hayat sana pek çok küçük parça verecektir. Onları birleştirmesi gereken kişi sensin.
    RECET lazım
    https://t.co/LL6JOXolMf https://t.co/LLWrhdF33Z

    YanıtlaSil